Doğru Bisiklet Seçimi

24-12-2021 23:46
Doğru Bisiklet Seçimi
İlk olarak kendinize bazı sorular yöneltmelisiniz.
 
Pek çok farklı bisiklet türü ve farklı ihtiyacı olan farklı insan tipleri var. Kendiniz için doğru bisikleti seçerken kendi tercihlerinizi dikkate almanız gerekir. Sizin için en uygun bisiklet tipini nasıl seçeceğinizi bulmak için, nereye ve ne kadar sürmeyi planladığınızı, bisikletinizi ne için kullanacağınızı ve bütçenizin ne olduğunu kendinize sorun.
 
1-Bisikleti ne amaçla kullanacaksınız?
 
-Gezi
-Ulaşım
-Spor
-Hobi
-Gösteri
 
2- Kullanacağınız zemin, mesafe ne olacak ve ne sıklıkla kullanacaksınız? 
 
-Asfalt
-Arazi
-Toprak
-Uzun yol
-Gündelik
 
3- Bu bisikleti almak için ayırdığın bütçe nedir?
 
Ne Yapmayı Amaçlıyorsunuz
 
Bisikletler gezi, ulaşım, hobi, gösteri ve spor gibi alanlarda kullanılmakta siz bunlardan hangisini yapmayı planlıyorsunuz. Bisiklet ilk olarak ulaşım taşıtı olduğu unutmayın.
 
Her kişiye ve her bütçeye göre bisiklet vardır.
 
Gelelim en doğru bisiklet nedir sizin için;
 
Temel bisiklet tipleri hakkında bilgi edinin. Çok çeşitli yetenekler sunan birçok bisiklet türü vardır. Bir şehirde yaşıyorsanız, muhtemelen yollar için yapılmış donanımlara sahip bir bisikleti istersiniz. Patikalardan ya da toprak yollarda bisiklet sürebileceğiniz bir yerde yaşıyorsanız, bir dağ bisikleti ile hızınız ve yol tutuşunuz daha yüksek olabilir. Standart şehir bisikletleri; genelde klasik tip, az kademeli vitesli, V frenli ya da kontra frenli (pedalı geriye çevirdiğinizde frenleme yapan) bisikletlerdir. Ciddi tepeler veya başka engeller yoksa yavaş bir şekilde şehir içinde gezintiye çıkmak için idealdir. Katlanabilir bisikletler de bu kategoriye girmektedir. Bisikletinizi kendi aracınızda yada toplu taşıma araçlarında kolayca yanınızda taşımak, gerektiğinde pratik bir şekilde kurup kullanmak istiyorsanız katlanabilir bisikletler bu amaca en uygun bisikletler olacaktır.Dağ Bisikletleri; Arazi kullanımı için tasarlanmış, kompakt sağlam kadrolu, sağlıklı yol tutuşu, geniş ve dişli lastikler için uygun ve düz gidonlara sahip bisikletlerdir. Kullanım alanı daha çok engebeli arazi olan bu bisikletlerde düşme, zıplama ve de uçma ihtimali oldukça fazla olduğundan sağlamlığa dikkat edilmektedir. Bu bisikletleri vites ve dişli oranları engebeli arazilerde kullanıma uygun ve size en iyi performansı sağlayacak bisikletlerdir. 
 
Yokuş aşağı iniş ve arazi yarışı gibi özel amaçlar için tasarlanmış birçok tip vardır. Dağ bisikletleri, kaliteli süspansiyon ve disk fren sistemleri ile donatılabilir. Dağ bisikletleri de çok yönlülük nedeniyle etrafındaki bisikletler arasında çok popülerdir. Daha çok dağ, tepe, toprak yollar ve özel yapılmış mtb parkurlarında kullanılan bu bisikletler insanlar tarafından şehir içi ulaşımında da sıkça tercih edilmektedir
 
Macera sevenlerin oldukça fazla rağbet gösterdiği bu bisikletler, kullanıcılarına macera ve adrenalin dolu dakikalar yaşatma potansiyeli olan bir türdür.
 
Yol -Yarış bisikleti; adı verilen bisiklet türleri ise adından da anlaşılacağı gibi daha uzun yollarda ve de yarışlarda kullanılmaktadır. Hafiflik vurgusuyla hız için tasarlanmıştır ve sürücüye agresif bir sürüş pozisyonu sağlar. Yol-yarış bisikletleri, daha çok hız peşinde olanların tercih ettiği bir türdür. İnce tekerlek yapıları ve düz yola uygun vites oranları ile, bu tür bisikletler performans ve spor amaçlı tercih edilirler. Dağ bisikletlerine göre daha hafif olup genellikle profesyoneller tarafından ulusal ve de uluslararası yarışlarda kullanılırlar.
 
Tur bisikleti; uzun yollarda, sürekli rahatlık ve yük taşımak için tasarlanmıştır. Dayanıklılık için daha ağır bileşenlere, ön arka taşıyıcı ve çamurluk için bağlantılara ve daha dik bir sürüş pozisyonuna sahiptirler. Tur bisikletleri geleneksel olarak "kelebek" veya "drop" gidonlara sahiptir. Bu gidonlar, sürücüye konfor veya aerodinamik bir sürüş pozisyonu elde etmek için çeşitli el yerleşimleri sağlar. Bu tip bir bisiklet ile şehirler arası hatta ülkeler ya da kıtalar arası yolculuklarplanlayabilirsiniz.BMX bisikletler; 20 inç (50,8 cm) olan bisikletlerdir. Bunlar parkurlarda "gösteri" amaçlı kullanılmaktadır. Ön ve arkada kablo ile çalışan pergel frenleri vardır. Bu bisikletler ayna kolları tek dişli bisikletlerdir.
 
Test Sürüşü Yapın 
 
Bir bisikleti tanımanın en iyi yolu ona binmektir! Bisikletçinizden beğendiğiniz bisikletin sele boyunu ve gidonu ölçülerinize uygun olarak ayarlamasını rica edin. Kısa bir tur attın eğer geometrisi size uygunsa bisikleti düşünmeden alabilirsiniz.
 
Beş ana başlık altında topladığımız bisiklet tarzlarının kendi içlerinde de birçok farklı kadro açısı ve tasarıma sahip, donanım ve aksesuar olarak farklı seçenekler sunan, çok fazla modeli bulunmaktadır. Önemli olan sizin kullanım amacına en uygun bisikletin hangisi olduğuna karar vermenizdir. Buna karar verdikten sonra bütçenize, kişisel zevklerinize ve fizik yapınıza en uygun bisikleti bayilerin de yardımı ile seçip bisikletinize keyifle binebilirsiniz. Herkese bol pedallı ve keyifli sürüşler diliyoruz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.